Wednesday, April 24, 2013

Tech -1



SAP Business one –Technical Test 1

 

1. Which Component links Third Party Application and SAP Business One?
a)UI API
b)DI API
c)Both
d) None of These
2. What is the Utmost need to use UI & DI API?
a)License
b)Professional License
c)Both
d)  None of These
3.  SAP can support large number of clients working at the same time.
a)True
b) False
4. How many modes are there in SAP Business One?
a)9
b)11
c)6d)7
5. What is the difference between the et_CLICK event and the et_ITEM_PRESSED event?
a)mouse click/button released
b)mouse up/button pressed
c)mouse up/button -released/pressed
d) mouse down/button- released/pressed
6. What are the dll’s used in SAP Business One?
a)UI .dll
b)DI dll
c)None of these
d)Both
7. What is the use of Record Set?
a)Run SQL Queries
b)Run the object
c) Run the Function
d)None of these
8. What is use of Data Browser?
a)Data Browse
b)Navigate
c)Conjunction
d) a& b
9. What is the company representing in SAP Business One?
a)SAP B1 Database
b)Customer Company Name
c)SQL Server Database
d)None of  these
10. How Error Handling is done by DI API?
a)Return Code &GetLastError
b) Return Code &GetFirstError
c)Exception handling
d) a&c
11. What is the object type of Business Partners?
a)22
b)12
c)2
d)6
12. What is the mandatory Field in Master type table?
a)Code                                                                                                                
b)DocEntry
c)DocNum
d)Card Code
13. What are the commands used in global transaction to end transaction?
a)Commit /Rollback
b)Commit/End Transaction
c)Rollback/End Transaction
d)None of  these
14. Which function is used to get the value for updating values through DI API?
a)GetByValue
b)GetByRef
c) GetByKey
d)GetByData

15. ___________command is used to run the query using  Record Set?
a)Execute Query
b)Do Query                                                                                                         
c)Execute Non Query
d)Do Execute Query
16. What is the shortcut to view the user defined fields in SAP Forms?
a)Ctrl+Shift+Z
b)Ctrl+Tab+U
c)Ctrl+U
d)Ctrl+Shift+U
17. When we exit SAP which event is get triggered?
a)Form Data Event
b)Application Event
c)Item Event
d) Menu Event
18. Price, Sum, Quantity falls under which data type?
a)Units and sums
b)Units and Quantity
c)Units and Total
d)units
19. Which object is used to get values from Choose From List?
A)Data Set
b)Record Set
c)Data Table
d)None of these

20. What is the index of first row in matrix?
a)-1
b)0
c)1
d)2
21. Is it Possible to set the combo box in Grid?
a)yes
b)No
22. How many modules are in Sap Business One?
a)11
b)17
c)13
d)15
23. What is the naming structure for user defined tables in SAP Business One?
a)@table name
b)[ table name]
c)[# table name]
d)[@ table name]

24. How can I get item information required for handling events in the UI?
a)system information
b)user defined field
c)SAP information’s
d)  None of these



25. Which event will get triggered when the cursor moves from the control?
a)Got Focus
b)Lost Focus
c)Item pressed                                                                                                 
d)Click
26. What happens when the bubble event is set to False?
a)SAP Exit
b)Current Event Stop
c)Form Close
d)Resumes back
27. Which property of the created UDF can be changed?
a) Size
b)Description
c)Both
D)None
28. How many basic Events are supported by Sap Business one?
a)3
b) 7
c)2
d)6
29. Is it Possible to change the unique id of a form in xml?
a)yes
b)No


30. How many characters are allowed in alias name in Data binding?
a)8
b)10
c)16
d)18
31. What are the values needed to create CFL?
a)Object Type
b)Alias Name
C)b only
d)Both
32. What type of tables are support by SAP Business one?
a) Master and Document
b)Master and No object
c) Master, Document and No object
d. None
33. Standard Sap Master Table Name begins with __________
a)Numeric Value
b)O
c)both
d) a only
34. Which field makes the link between Document and Document Lines?
a)Item Code
b) Card Code
c)DocEntry
d)object type
                                                                                                                   
35. What types of menu there in SAP Business One?
a)b & d
b)String
c) Submenu
d)Popup
36. Which event is Mandatory to handle in SAP Business One?
a)ItemEvent
b)MenuEvent
c)FormDataEvent
d)AppEvent
37. What the benifit of using Screen Painter to create a form?
a)Get correct order
b)Easy to Design
c) Get fast design
d)None of these
38. Which event will occur While Add/ Update/ Delete/Load the form content?
a)ItemEvent
b)MenuEvent
c)Form DataEvent
d)AppEvent
39. What is the use of Data Source?
a) Increase Speed
b)Decrease Time
c)Improve Performance
d)None of these

40. What is the Architecture of SAP Business One?
a) Two tier architecture
b) Three tier architecture
c)Single tier architecture
d)None of these

SAP Business one –Implementation Test 1 Answer Key

1.C
2.A
3.A
4.D
5.C
6.D
7.A
8.B
9.A
10.D
11.C
12.A
13.A
14.C
15.D
16.D
17.B
18.C
19.C
20.C
21.A
22.C
23.D
24.A
25.B
26.B
27.C
28.B
29.A
30.D
31.D
32.C
33.C
34.C
35.A
36.D
37.B
38.C
39.C
40.A
=============================================


SAP Business one –Implementation Test 2

 

1. Can we view the source code using ARD?
a)Yes
b)No
2.  Form flickering can be avoided using ____________ method.
a)Stable
b)Freeze
c)Refresh
d)Update
3. What is the simplest method to connect  DI/UI add-on?
a)Direct Method
b)None of  these
c)Using  License
d) Single sign on
4. Which object is required to create a user table through the DI API?
a)Meta  Data
b) Data Table
c)Record setd) User Table Data
5. Why Does “Object Reference not set to an instance of an object” Error occurs?
a)No Declaration
b)No Initialize
c)Syntax Missing
d)Without Assign

6. Why we need customization?
a) Requirement as per Customer
b)Easy to Work
c)a& b
d)None of  these

7. what is the Modules menu ID?
a)43510
b)43520
c)43530
d)43540
8. How many child Tables an UDO can have?
a)only 10
b)only 15
c)only 5
d) Infinity
9. Is it possible to update Existing UDO?
a) Yes
b)No

10. What is the recommended way to add several business objects to the database?
a)Start  Transaction
b)End Transaction
c)  Commit Transaction
d) Start & End Transaction
11. How many types of Data sources there in SAP B1?
a)5
b)3
c)7
d)2
12. Which of the following does Get value () returns?
a) Value of a cell in the data table
b) Value of a cell Position in the data table
c) Value of data table
d) Position of the data table
13. What is the property type of Row Header in Grid?
a)Read and Write
b)Write only
c) Read Only
d)Read & Edit
14. What is the syntax to add values to a combo box?
a) ObjCombo.Add ("Value”, “Description")
b) ObjCombo.Add ("Description”, “Value")
c) ObjCombo.Add (“Value")
d) ObjCombo.Add ("Description ")

15. Is it possible to create menu through XML?
a)No
b)Yes
16. FlushToDataSource is used to ____________________
a)Load Data source
b) Update Data source
c)Clean Data source
d)Add Data source

17. How many types of columns there?
a)3
b)5
c)6
d)4

18. .Where do we give the action to be performed, before an event is triggered?
a) BeforeAction=false
b) .BeforeAction=True
c) AfterAction=false
d) None of these

19. Which  command to get xml of existing SAP Forms?
a)LoadXML
b)SaveAsXML
c)GetXML
d)GetObjectXML
20. What is the BoObjectTypes of Goods Issue?
a) OInventoryGenExit
b) OInventoryGenEntry
c)GoodsIssueEntry
d) Goods issue Entry

21. How to initialize the company object?
a)New  SAPbobiCOM.Company
b) New SAPbobsCOM.Company
c) newSAPbobuCOM.Company
d)New SAPbobcCOM.Company
22. How to fetch the value of Second entry in the quantity column?
a)objMatrix.GetcellSpecific(“Quantity”,PVal.Row)Value
b) objMatrix.GetcellSpecific (“Quantity”, 1)Value
c) objMatrix.GetcellSpecific (“Quantity”, 0)Value
d) objMatrix.GetcellSpecific (“Quantity”, 2)Value

23. Which of the following object is used for establishing a connection to an active SAP Business One        application?
a) SboGuiApi
b) SboGDIApi
c) SbiGuiApi
d) SbiGDIApi


24. How to delete last row of matrix?
a)objmatrix.DeleteRow(ObjMatrix.VisualRowCount)
b) objmatrix.DeleteRow (ObjMatrix.VisualRowCount-1)
c) objmatrix.DeleteRow (ObjMatrix. RowCount)
d) objmatrix.DeleteRow (ObjMatrix. RowCount-1)
25. What is the function performed by GetDataInterfaceFromXMLFile Method?
a) Creates an Link from an XML file.
b) Creates a Class from an XML file.
c) Creates an Interface from an XML file.
d) Creates an object from an XML file.
26. Which Event is triggered when a key is pressed?
a)Item press Event
b)Key press Event
c)Key down Event
d) Key trigger Event
27. What will be form mode when navigating through the Entries?
a)ADD_MODE

b) OK_MODE

c)VIEW_MODE

d) FIND_MODE

28. What Event will trigger when the form is closed?

a) FORM_CLOSE

b)FORM_DEACTIVATE

c)FORM_UNLOAD

d)None

29. How do you set the control to particular folder?

a)FromPane/ToPane

b)Folder ID

c)Pane Level

d)Group Pane

30. What function do we use for Option Button?

a)Index By

b)Group By

c)Set  Group

d)Set Option

31. How to set the active row to a specified row number?

a)Set Line
 

b)Set Row

c)Set Current Line
                                                                                                                  
d)Set Current Row

32.For which object next Serial Number can be arrived?

a)UDO
 

b)UDT

c)UDF

d)UOD

33. Which one of the following   should be set in xml for Link Button to open the standard objects?

a)UniqueID
b)LinkedObject
c)StandardObject
d)Linke ID

34. Which Property in xml should be set true to define mode for Items?

a)SetAttribute
b)SetItemmanaged
c)SetAutomanage
d)Automanage
35. Which of the following Data source is not stored?
a)DB Data source
b)User Data Source
c)Data Table
d)None
36.What are the method are used for business object?
a)Master data
b) Transactional data
c)Document data
d)a& b
37.How did the form creation parameters use?
a)Interface we are using in forms
b)Object are using in forms
c)class are using in forms
d)b & c
38.Which object is used to connect the SAPB1 in UIAPI?
a)SbGuiApi , SAP Bluicom.DLL
b)SbiGuiApi, SAP Biluicom.DLL
c) SboGuiApi, SAP Boluicom.DLL
d) SiGuiApi, SAP Biluicom.DLL

39. Can we bind more than one UDO in Single form?
a)No
b)Yes

40. Which command is used to bind the data?

a)DataBind

b)DataBound

c)DataLink

d)UDO



SAP Business one –Implementation Test 2 Answer Key

1.B
2.B
3.D
4.A
5.B
6.A
7.B
8.D
9.A
10.D
11.B
12.A
13.C
14.A
15.B
16.C
17.D
18.B
19.B
20.A
21.B
22.D
23.A
24.B
25.D
26.C
27.B
28.C
29.A
30.B
31.C
32.A
33.B
34.D
35.B
36.D
37.A
38.C
39.A
40.A

==========================================================================

                                      Technical Questions:
                                                                       SDK
1.Development Package of partner Includes?
v  SDK Help,
v  Samples,
v  Tools
2.How Business objects are accessed by external programs?
v  Via DI-API
                                                                      DIAPI
1.what is used to add data in user defined table?
v  Use SQL Command with Record Set object
v  Use toolsàUser define windows.
2.maximum Character of code name in User defined table?
v  18
3.What is true Regarding Linking user defined field with tables?
v  You cannot link User Defined Fields to Business Object Table.(eg.B.P tavble)
4.What are the prerequisites for deleting User defined tables?
v  It should not Used for U.D.O
v  It should not linked with User defined fields
5.What is true regarding SBObob object?
v  Get ItemList is one of the SBObob object
v  Returns Package as DIAPI RecordSet
6.What are all the uses of Recordset?
v  Work with business object that are not yet exposed by DIAPI
v  To read/write data from user table of “No Object Type”
7.What Happens If anyone of the Transaction Fails InGlobal Transactions?
v  Call using Ocompany.Endtransaction(wf_Rollback)
8.What are the Uses Of company object in XML?
v  Ocompany.GetBusinessObjectFromXML-To return Attributes
v  OCompany.GetXmlElementCount- To return No.Of items in XML
v  Ocompany.GetXmlObjectType-To Return Item Type Of the Item in XML

9.What are the Business Objects Used In XML?
v  OBusinessObject.SaveXML- To save
v  OBusinessObject.Browser.ReadXML-To Update
10.Standard Methods Used In Business Objects?
v  Add
v  Update
v  Remove
v  SaveXML
v  GetByKey
11.What Method Used to connect SapB1 using Company Object?
v  Connect()
12. Some of Main Serviecs In Company Service?
v  Administrative Data,
v  Company Data,
v  Posting Periods,
v  Financial Periods.
                                                                          UDO
1.What used To change Desktop Image?
v  Desktop object/property
2.In UDO,what User should Aware Of User table?
v  Select Object Type in User table.
                                                                          UIAPI
1.Condition Argument Used in Query Method?
v  WHERE Clause
2.Some of the items Used In Data Bindiing?
v  Edit text,Edit text columns,Matrix …
3.Whether menu item can be added to top level menu?
v  No
4.How Event Is Filtered?
       Event Filtered by
v  Event type,
v  Form type

5.What Specifies Whether the event  continue to be processed?
v  Bubble event
6.What method used for Modify Existing Forms?
v  LoadBatchAction() Method
7.Screen Painter Is Part of the SDK True/False?
v  True
8.Ways to create NewForms?
v  By Code
v  Screen Painter
9.Screen Painter Saves Forms As?
v  XML File
Packaging &Licensing &Addon Administration
1.Format Of the License Key Name String?
v  It Should Contain” BASIS” followed by 10 Digit Number.
2.Who Can Access Multiple System With One License?
v  Named User
3.What Functions That Addon Administration Can Do?
v  Register Addon
v  Remove Addon
v  Manage Addon
v  Set Company Preferences
v  Set User Preferences
4.How to Create Different Installation Path In Addon InstallAPI.DLL?
v  SetAddonFolder(Path)
5.Mandatory Function Call during Registeration Of Addon Installer?
v  EndInstallEx()
v  EndUninstall().